Friday, May 29, 2009

Alahai.... kena lagi....

29 Mei 2009

Masih terngiang-ngiang lagi arahan B.
"from now on, i want you to lead the discussion about what we want to write! macam biasalah, prepare topic sebelum masuk meeting sebenar."
B nak saya senaraikan cadangan topik atas kertas. Menyesal! Sewaktu assist ganti ketika yang seorang tu bercuti panjang, saya senaraikan topik elok-elok atas kertas untuk dibincang. Sedangkan sebelumnya, sewaktu dia lead, bertahun-tahun meeting tanpa cadangan di atas kertas. Tak ada hal pun. B dah lupa lah pula. Semasa saya saja... saya type atas kertas untuk memudahkan discussion. B sukalah pula begitu. Yalah. Tak membazir masa, terfikir-fikir topik masa meeting. Semua pun senang.

Bila orang yang sepatutnya lead the team balik dari cuti, saya pun taklah pula sediakan topik atas kertas. Sebagai bakal editor, dialah patutnya buat, fikir saya. Saya cuma penolong pengarang yang akan kekal sebagai penolong pengarang sampai pencen! Tapi, banggalah pula bila B suruh saya lead the discussion, walaupun dalam hati bengang! "I want you to chair the meeting (discussion)', arah B. Penting juga saya si kambing hitam ni!

Sebenarnya tugas menyediakan cadangan topik tu taklah sesusah mana pun. Tak payah meeting, discuss sikit-sikit lepas tu taip elok-elok, kemudian print dan bawa masuk meeting. Itu saja. Bila masuk meeting, barulah B senang hati dan bincang.

Apa pun terkujatlah pula, apabila B angkat punggung keluar daripada meeting secara tiba-tiba, meninggalkan kami terpinga-pinga (belum sampai 10 minit meeting). Sedangkan sebelum ni ambil masa, berjam-jam berbincang...

6 comments:

 1. Panasnya dah sampai ke tahap maksimum...tetapi biasalah kita buat bodoh je...

  ReplyDelete
 2. shidah. blog puan ini sudah saya link dalam xmc club. dari roro.

  ReplyDelete
 3. akak selalunya katanya berlama-lamaan meeting...ni dah tuko ler pulaks...hehhehhe

  ReplyDelete
 4. Hemm... meeting bulan depan tak tahulah macam mana pulak...

  ReplyDelete