Tuesday, March 13, 2012

Paduan warna menawan

Selain merah jambu, saya juga menyukai warna hijau lumut. Ia menarik apabila digandingkan dengan putih.Begitu juga jika merah hati digandingkan dengan putih, juga tidak kurang menawan. Merah adalah warna hangat, manakala putih adalah warna neutral. Di sini kehangatan merah telah diredakan oleh putih, sekali gus mengurangkan kesan menikam pandangan.

Kredit gambar : small-home-decorating-ideas-pictures-1-Wndows Life Photo Gallery

Pinky & White, I like!Pinky & White.

Dari segi hiasan dalaman, warna merah jambu dikaitkan dengan gaya untuk anak perempuan. Saya memang menyukai warna merah jambu tetapi Si Dia pantang melihat warna ini. Katanya, ia warna kampung! Saya tak setuju dengan kata-katanya. Disebabkan bertentangan pendapat, maka sukar bagi saya untuk menerapkannya di rumah sendiri. Lihatlah idea hias bertemakan warna merah jambu ini. Ketegangan tona merah diredakan oleh warna latar putih. Gandingan merah jambu dan putih ternyata manis, memang sesuai untuk anak perempuan peringkat kanak-kanak mahupun remaja.


Gambar daripada sudut dekat, menonjolkan keindahan warna tema merah jambu dengan dua remaja posing santai. Memang cun, ceria lagi memikat. Bagi mereka yang berkenan, bolehlah mencontohi gaya penataan ini.
Gambar dipetik daripada laman sesawang http://niriti.com/bedroom-design/charming-barbie-bedrooms-ideas-for-girls.html.