Friday, October 9, 2009

Shocking Pink!,

Trio Hias Semula AS di rumah Shila One In A Million. Shocking pink pilihan adiknya untuk bilik mereka. Terpaksalah dipadankan dengan putih untuk meredakan penguasaan pink.


Letih, interview sampai terduduk. Bukanlah, sebenarnya nak merasa kelembutan karpet berbulu panjang yang pink itu. Sama pula dengan bajuku! Satu kebetulan.


Trio Hias Semula AS bergambar kenangan selepas menghias bilik Shila One In A Million. Memulakan kerjaya sebagai penyanyi sejak di bangku sekolah, anak gadis bekas penyanyi ND Lala ini bagaimapun menyukai warna hitam. Merah jambu warna pilihan adiknya.


Membetulkan karpet. Saya cukup suka dengan karpet berbulu panjang warna pink ini. Uin pula nampaknya berminat dengan set cadar warna krim di atas tilam itu.
Cerita lanjut dalam buku sisipan Anjung Seri Disember.

Banglo Sejuta Lebih

Subang Bestari, pemaju World Wide

Kunjungan ke banglo ini adalah untuk menyempurnakan tugasan penulisan rencana mengenai syarikat pemaju berkenaan. Tugasan ini amat bermakna kerana pengambilan iklan adalah di atas inisiatif saya membuka mulut, "kalau mahu ditulis panjang lebar dan mahu dipaparkan alamat penuh dan contact number, kenalah ambil iklan." Begitulah kata-kata saya sewaktu menghubungi pegawai bertugas ketika memohon untuk merakamkan gambar untuk majalah tahunan, Anjung Seri Bonus 2010.

Apabila dimaklumkan kepada bosnya, mereka berminat mengambil iklan. Tugas seterusnya mengajak Zurin berjumpa berbincang dan dipendekkan cerita mereka bersetuju mengambil iklan. Rezeki saya sebagai penulis yang pastinya tidak akan mendapat apa-apa pun selain daripada gaji, tetapi Zurin sebagai staff iklan dan pemasaran akan mendapat insentifnya. Ini bukan kali pertama saya berjaya memujuk pelanggan mengambil iklan. Anjung Seri Bonus dua tahun lepas, SEMUA rencana rumah yang saya tulis adalah rumah client yang mengambil iklan. Bangga juga saya dapat menyumbang sesuatu kepada syarikat.


Halaman sisi yang luas dan lapang.

hem.....

Makan-makan `open house' di unit sendiri

Dah kenyang dan berhenti makan...

Sikit tetapi macam meriah saja.


Cik Senah dengan posing senyum simpulnya.

Kak Ani pun ada (bertudung kuning). Kak Ani asyik nak mengelak apabila nampak lensa kamera ke arahnya. "Kak Ani jangan ingat terlepas daripada rakaman kamera ini," kata Cik Senah sewaktu merakamkan aksi kawan-kawannya makan. Shila menunjukkan anggur yang manis.


Saya sediakan agar-agar susu, nampak macam keju. Terlupa nak buat malam, nasib baik pagi-pagi sempat masak dan sekejap sahaja beku.


Inilah antara hidangannya, makanan habis dalam sekelip mata... menu beriani segera dibeli oleh kawan sepejabat melalui kawan lama, Haslinda, spageti Zurin, Mi Mamak Faridah, biskut raya Senah, buah-buahan, saya sediakan agar-agar susu dan keropok dal. Bila makanan nak habis datang pula pizza khabarnya daripada bos, bila pizza nak habis datang pula Kentucky Min.