Friday, March 6, 2009

Anjung Seri, Kembali Berseri!!!

Masa staff ramai sampai enam tujuh orang, suasana kerja huru hara. Setiap bulan, dateline terlepas. Setiap bulan ditegur pengarang. Hairan bin pelik! Bila tinggal bertiga ni, keadaan okey je. Kini tinggal saya - orang lama, Huda staff baru dan Rosmin part timer... kerja memanglah banyak tak menang tangan, tetapi yang bagusnya, suasana kerja harmoni. Kami satu kepala!

Dengan tiga orang, bahan kena juga diadakan. Ain staff jurureka dalaman turut turun padang. Pengarang tidak terkecuali. Saya sebagai Penolong Pengarang Anjung Seri, tidaklah berasa terbeban sangat. Cuba menjalankan tanggungjawab, lebih daripada biasa dan berusaha mengemukakan bahan secukupnya. Paling penting, gambar kulit mesti ada faktor `wauu!!' Kalau dulu tak pernah masuk meeting dengan jabatan lain, kini kena.

Hasil kerjasama pihak grafik, terhasillah gambar dan lay out lebih baik. Untuk bulan Mac, wah.. dapat pujian pengarang, berjaya ikut dateline. Keseluruhan, hasilnya juga cantik, walaupun ada sedikit sebanyak boleh diperbaiki.

Setelah hampir setahun tawar hati untuk menyimpan majalah sendiri, baru dua tiga bulan ini teringin semula untuk membawa balik ke rumah dan menyimpannya. Keluar sahaja majalah (mac 09), Rosmin, saya dan Huda, terus ke kedai buku BP untuk mengambil, menilai dan menyimpannya. Seronok dan lega mendengar kata-kata Rosmin, "Cantik macam ni, barulah nak simpan." Saya pun begitu juga Min...

ROSMIN, HUDA, AIN... YES KITA BOLEH!!!

No comments:

Post a Comment