Friday, May 1, 2015

Novel: Dua Garis Cinta

Dapatkan Novel Cinta Legend.
Dua Garis Cinta
Raiza Ruhila

RM20 sahaja (Termasuk kos poslaju)

 Sinopsis:

Cinta yang tidak kesampaian ibarat luka yang membekam. Sanggup menjeruk perasaan sendiri dengan mengimpikan sesuatu yang tidak pasti. Begitulah derita yang ditanggung Rosmila sejak sekian lama.Tetapi, Azli, lelaki pujaannya masih tidak mengerti. Mereka akhirnya berpisah membawa haluan sendiri.

Suratan tadir menemukan mereka kembali. Rosmila tetap setia menyimpan rasa. Dia masih berteka-teki mengenai perasaan sebenar Azli. Akhirnya, lelaki itu melafazkan bahawa Rosmila adalah rindu dan cinta di hatinya sejak dulu lagi.

Namun adakah laut yang tenang, akan bergelora diamuk badai. Mungkinkah terbit rasa ragu-ragu di hati Rosmila terhadap kejujuran Azli? Mulut kata cinta tapi kemesraannya dengan orang lain? Adakah Azli masih mengingati bekas kekasihnya? Inilah persoalan di hati Rosmila.  IkhlaskahAzli menerima cintaku? Soal hatinya.

Segala ranjau yang didepani membuat Rosmila terfikir sejenak, Sudahkah dia bersedia untuk mendakap cinta yang datang? Atau cinta itu sebenarnya yang cuba menjauh?

Trionovel
Semenanjung  RM16.00
Sabah dan Sarawak RM19.00
Sila pesan, Termasuk kos poslaju RM20 sahaja!!!!                                                           Nilai Cintamu
Eka Fahara


RM20 !!! (Termasuk kos poslaju ke Semenanjung Malaysia)


Sinopsis:

Suatu ketika dahulu Nana merasakan, Hisyam adalah pasangan serasinya. Dianyam mimpi-mimpi indah untuk hidup bersama. Dibaja benih kasih agar subur segar meniti hari bahagia. Ketika kelopak cinta mekar mengharum, Hisyam pergi tanpa secebis berita. Saat itu segalanya mula berubah, perjalanan hidupnya mula dihimpit resah dan ketenangan jiwanya mula berkocak.

Membuka kembali cerita tentang Hisyam, umpama sengaja mengguris hati yang telah parah. Kemunculan Tasya sebagia adik tiri, mengggugat segala kesabaran dan kesetiaan. Tanpa setitis hubungan darah antara dia dan Tasya, Nana terpaksa melakukan pengorbanan sebenar ini. Melepaskan sesuatu yang tak mungkin ada galang gatiinya.

Akhirnya Nana pasrah. Dia mula mengalah dan sedar diri, lalu membuat kesimpulan, kasih Hisyam telah beralih arah. Hubungan cinta mereka cuma tinggal sejarah, kalau nak dikata rebah telah lama dia jatuh tersungkur. Pintu hatinya telah terkunci dan dia bangun dari kerebahan semalam. Hari ini walaupun dia masih mampu berdiri tapi dia hidup tanpa hati dan tanpa perasaan.

Biarlah…sesungguhnya apa yang terjadi adalah ketentuan-NYA. Jjika ada sinar bahagia untuknya dia menyambutnya dengna senyuman, jika tidak…siapa dia untuk mempertikaikannya???


Idarashida@blogspot.com


No comments:

Post a Comment