Saturday, July 30, 2011

The making of,,,,

Assalmualaikum,

Untuk kawan-kawan maya yang pernah terbaca angan-anganku untuk membina rumah buat ayah, ...... akhirnya inilah hasilnya. Pembinaan dimulakan sekitar April 2011, sebenarnya banyak gambar yang telah kuambil tetapi percaya atau tidak semua gambar sudah gone.. missing in action - apabila lap top kami dicuri dengan kamera sekali. Sekarang ini musim orang mencuri barangan seumpamanya... berhati-hatilah kawan-kawan simpan dan soroklah barangan berharga itu apabila nak tidur.

Kalau tidak kerana kejadian itu, saya masih lagi tak letak gambar-gambar peringkat pembinaan rumah ini... kerana sakit hati gambar-gambar sedari proses awal pembinaan sudah hilang, ini saya uploadkan terus gambar-gambar yang saya ambil hari ini... sekurang-kurangnya adalah yang tersimpan kat blog ni kalau apa terjadi pada gambar yang disimpan dlm komputer.

Proses memasang kepingan jubin bumbung sedang giat dijalankan.


Pandangan dari depan...
Gambar close up, binaan bahagian depan ini mulanya nak buat tempat letak kereta tetapi akhirnya akan ditukarkan menjadi beranda.

Dua pekerja Indon sedang membuat kerja memasang rangka bumbung.

Eh-eh .... ternampak bendera lama pada pagar, yang sedang berkibar megah, langsung saya rakam dari bawah tiang. Sebab dah nak masuk bulan Ogos, saya uploadlah gambar ni sekali.. nak menunjukkan yo yo o, semangat patriotik he he...

Tiang bulat besar untuk menyokong bumbung beranda...

Pandangan tepat dari depan....

ada masa, saya tambah maklumat.... ngantuk ah...

2 comments: