Thursday, November 5, 2009

Bertamu di Rumah Presiden Kelab Kucing

Pelakon veteren, Datuk Maria Menado dan Datuk Sarimah Ahmad tetamu kenamaan di majlis rumah terbuka Presiden Kelab Kucing.

Pada suatu hari itu Pak Khalid, Presiden Persatuan Kucing yang juga client syarikat kami, mengajak ke jamuan hari terbuka di rumahnya. Terkejut melihat suasana dalaman rumahnya. Patung kucing menghiasi segenap sudut. Sambil makan, mata kami melilau melihat patung-patung kucing yang comel mungil itu.Patung kucing daripada seramik warna putih dan perang menghiasi meja sudut di dalam bilik di aras bawah. Apabila tetamu semakin ramai, kami menyelinap masuk ke bilik yang penuh dengan replika kucing. Di bilik berhawa dingin itu, kami beristirahat sambil menjamah makanan.

Masuk ke bilik replika kucing, Zurin dan Ain pun berlagak manja nak jadi seperti kucing juga. Maklumlah perut sudah kenyang tetapi tuan rumah belum membenarkan kami pulang. Sambil beristirahat, mengantuk pula. Tengoklah lagak Zurin dan Ain yang berposing dalam bilik kucing ni.


Seekor kucing comel dalam sarang menyambut kunjungan tetamu di anjung rumah. Kucing ni tak menjalankan tugasnya, asyik tidur dan menyembunyikan mukanya.Nampak macam betuk tetapi ini hanyalah patung kucing. Ibu dan anak-anak kucing sedang tidur dalam bakul siap beralas lagi. Comelnya... Ini adalah antara koleksi replika kucing Pak Khalid.

No comments:

Post a Comment