Saturday, July 4, 2009

Gila nak beralih bidang penulisan

4 Julai 2009

Hari ini menghabiskan masa memulakan pengkaryaan novel baru. Berasaskan cerita seorang kawan mengenai kisah cintanya yang syahdu syahdan. Hampir menitis air mata mendengar ceritanya - kisah cinta yang tidak kesampaian, terhalang disebabkan berlainan agama. Sehingga sekarang masih single mingle.

Novel pertama pun belum selesai diberi treatment. Mulakan yang baru kerana yang pertama dah buntu dan penat nak dibetulkan. Makanya saya mengalihkan perhatian kepada novel yang kedua. Daripada penulisan bidang non kreatif nak beralih kepada bidang kreatif, hai susahnya...

Buku bukan kreatif/bukan fiksyen yang sedang diusahakan juga berjalan tidak lancar disebabkan pihak lain. Susah nak minta tolong orang, walaupun dibayar tetapi lambat sangat kerana maklumlah dia sibuk - tak menang tangan dapat job.

Latest. Baru sahaja kawan saya mendedahkan siapa lelaki mat salleh yang dia pernah cintai itu. Tetapi atas kehendaknya terpaksa dirahsiakan,` kerana kalau saya beritahu, ramai yang akan kenal siapa dia...' kata kawan itu.

No comments:

Post a Comment